BALKANI
   English   Български
Марина Левицкa "Две каравани", поредица "Съвременна европейска проза"


„Две каравани“ е вторият роман на Марина Левицка, първият е „Кратка история на тракторите (на украински)“. Историята
започва с представянето на група работници емигранти от няколко по-изостанали страни, които се опитват да изкарат пари във
Великобритания, берейки ягоди. Те живеят странно привлекателен живот в две каравани в спокойния район на Кент и като цяло изглеждат щастливи от съществуването си, въпреки че са еклектична смесица от хора, които изглежда са изградили добри приятелства.
В основата на книгата е желанието на мигриращите работници да подобрят живота си и пътищата, които могат да поемат, както и другарството и любовта, които могат да открият междувременно. За съжаление, за много хора, влизащи във Великобритания, особено тези с нелегален статут, има много други хора готови да ги експлоатират и тероризират. „Две каравани“ е описана като забавна книга.
Някои читатели биха намерили тази смесица от хумор и сериозни въпроси за интересна. Авторката е с украински произход и очевидно добре разбира трудностите, пред които са изправени чуждестранните работници.
Читателите, които са се насладили на „Тракторите“ вероятно ще харесат и „Две каравани“, тъй като двете творби са много близки по стил.


Английска. Първо издание.
Превод: Здравка Евтимова
Формат: 130/200, 352 стр.
ISBN: 978-619-166-006-3

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication