BALKANI
   English   Български
Интересна премиера на Любчо Георгиевски в Созопол - 8.09.2007, 18 ч, Художествена галерия, културни празници "Аполония"Представянето на поетичната книга “Град” и документалната книга “С лице към истината” предизвика интереса както на десетки читатели, така и на редица български и чужди медии. Литературният критик Михаил Неделчев направи интересен анализ и на двете книги. Актьорът Рашко Младенов чете откъси от тях. Авторът Любчо Георгиевски говори за предисторията на книгите, спря се на отделни теми. На премиерата присъства и съпругата му Снежана. Издателят Георги Гроздев благодари за вниманието на всички присъстващи и пожела на Любчо Георгиевски мостовете по неговите балкански пътища да са си на мястото, както на отиване, така и на връщане.
Малко преди премиерата в сградата на кметство Созопол Любчо Георгиевски получи почетния знак на града от кметицата г-жа Веска Караманова и се разписа в почетната книга на общината.

Пълният текст на словото на Любчо Георгиевски по време на премиерата, както и целият текст на критичния анализ на Михаил Неделчев - в он-лайн версията на списание “ЛитБалкани".

Сн. Йордан Симеонов: На път към премиерата

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication