BALKANI
   English   Български
Издателство Балкани представи 10 нови книги - 16 май, 18 часа, София


Премиера на 10 книги от "Балканска библиотека"
в книжарница “Хеликон – Витоша” 16 май, 18 часа, София


На събитието присъстваха от Хърватия - Н. Пр. Посланик Дражен Цолич и съпругата му, културният съветник Иван Браница; от Румъния - Н. Пр. Посланик Михаил Рошиану и Джорджета Болд, културен съветник; от Албания - Н. Пр. Посланик Бояр Скъндо и Ермира Брахо, културен съветник; от Сърбия и Черна гора - Владимир Решетар, културен съветник; от Македония - Миле Миленкоски, културен съветник; от Гърция - Никос Влахакис, културен съветник; Македонският посланик, Н. Пр. Абдурахман Алити бе на тържествено честване на една година от Културно-информационния център на Македония в София и очакваше като гости участници в премиерата на "Балканска библиотека".

Сред българската публика бяха повече от петдесет културни дейци, преводачи, критици, писатели, издатели, журналисти, ценители на балканските литератури. Водещият Йордан Ефтимов и актрисата Мария Статулова представиха книгите, като прочетоха откъси от Янис Рицос и Ана Бландиана, както и оценки от страната и чужбина за "Балканска библиотека." Интересни изказвания направиха преводачките Здравка Михайлова и Румяна Станчева. Писателят и издателят Георги Гроздев благодари на всички участници в премиерата. За ролята на издателство “Балкани” в българското културно пространство свои мнения споделиха поетът Георги Константинов, председател на българския П.Е.Н.–център, и писателят Георги Мишев.

Премиерата се състоя под звуците и песните на гръцката певица Мария Фарантури и турския писател и музикант Зюлфю Ливанели, в дует на родните си езици. Ливанели е един от следващите десет автори в "Балканска библиотека", които ще се появят през септември тази година.
 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication