BALKANI
   English   Български
Сп. “Съвременник”, бр.1, 2012 г 20 години издателство “Балкани” – наш литературен събрат

Пресбюро

Сп. “Съвременник” в първия си брой за 2012г отбелязва 20 г от основаването на издателство “Балкани” с публикация на две есета от Йован Христич от книгата “Пътувания из Средиземноморието”, поредица “Балканска Библиотека”, 2005, превод от сръбски Светлозар Игов, както и със специален текст:

Сп. “Съвременник”, бр.1, 2012 г

20 години издателство “Балкани” – наш литературен събрат

Тая работа е темелна, момчета!
“Ние започнахме да обикаляме балканските страни през 1991 г. с девиза на “Балкани” “Всеки може сам, но по-добре заедно със съседите!” Един селянин от крайпътна кръчма в македонските планини ( спряхме заради повреда на автомобила) рече: “Тая работа е темелна, момчета! Не я оставяйте!” Сякаш ни беше чакал десетилетия, за да ни го каже.
(Георги Гроздев, основател на издателство “Балкани”)

Издателство “Балкани” съществува от 1991 година. Още от създаването си подкрепя българското, българската култура и българските ценности, като подпомага културното и делово сътрудничество от взаимен интерес между съседните балкански страни и особено между българите и техните съседи. В списание “Литературни Балкани” вече са публикувани 750 автори от 25 страни с помощта на 67 преводачи на художествена литература. “Балканска Библиотека” стигна 70 издания.
С неизчерпаем дух, с богатство на идеи, които успява да осъществи, с всеотдайност и вяра в благородната мисия и вече с подкрепата на много приятели – творци от балканските страни, Георги Гроздев успява да печели читатели и привърженици.
Писателят Георги Гроздев е наш сътрудник. Романът му “Плячка”, чиято камбанка за по-нататъшен успех прозвуча в “Съвременник”, е оценен както у нас, така и в редица европейски страни.
На Добър час, “Балкани”! Укрепвайте темелите и постигайте висота! Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication