BALKANI
   English   Български
В навечерието на 24 май издателство "Балкани" (www.balkani.eu) предоставя още една възможност за достъп до най-търсените автори и книги, не само от престижната поредица Балканска Библиотека, чрез заплащане със SMS на символична цена.

Издадената за първи път на български език скандално известна и предизвикала остри полемики при появата си “Гробница на Борис Давидович” от Данило Киш е на първо място по търсене чрез SMS в момента, както и новият брой 2 на списание “Литературни Балкани”, посветен на новата българска поезия и проза.

С лесна регистрация и чрез изпращане на кратко съобщение до който и да е мобилен оператор, само за 2.40 лв. можете да получите достъп до избрана от вас книга от "Балканска библиотека" (над 40 заглавия!) или поредния брой на списание "Литературни Балкани" в PDF и да я четете на своя компютър. Един SMS на символична цена може да ви запознае с интересни личности и творци от словенската, македонската, сръбската, хърватската, черногорската, румънската, албанската, гръцката, босненската, кипърската, турската и българската литература и култура.

Една от най-новите книги на издателството е на Данило Киш, заедно с още девет именити балкански автори. Брой 2 за 2007 г. на "Литературни Балкани" предлага текстове на Илия Бешков, Георги Марков, Георги Мишев, Емилиян Станев, Здравка Евтимова, Венцислав Кисьов, Иван Странджев, Петър Чухов, Деян Енев, Антон Баев, Яна Букова, Елена Алексиева. Както и интересни интервюта с българския посланик в Скопие Михо Михов, с новите автори от Балканска Библиотека – Димостенис Куртовик, Йеврем Бъркович, Елени Захариаду, Милисав Савич. А в Нобеловата си реч Харолд Пинтър, предизвикан от войната в Ирак, разсъждава за отговорността на писателя и връзката между политиката и изкуството.

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication