BALKANI
   English   Български
Среща в курса по творческо писане на "Балкани" с Георги Мишев

Курсът по творческо писане на издателство “Балкани”
и
Магистърския курс по творческо писане към катедра “Българска литература”

Организират среща с писателя Георги Мишев

В Софийския университет “Свети Климент Охридски”
На 30 март, 17,30 часа
(Предварително събиране на участниците в 17,15 ч пред университетска библиотека)

За събитието
Курсът по творческо писане на издателство “Балкани”, воден от писателя и издателя Георги Гроздев, започна през 2009 след Конкурса за кратък разказ. Записването на нова група от даровити млади автори от страната и чужбина продължава.

Участниците

-Писателят Георги Мишев е член на журито на два конкурса за разказ на издателство “Балкани” – за емигрантски разказ, 2008, за кратък разказ – 2009.Неговото творчество и професионален път предизвикват интереса на двайсетгодишните, връстници на новите времена след 1990г. Самият той в няколко анализа изрази проникновените си и емоционални наблюденията за около 340 разказа от двата конкурса , а новият му роман “Патриархат” разбива шаблоните в съвременната романистика.
-Участниците от курса по творческо писане на издателство “Балкани”са представени в рубриката “Първи разказ” в новия брой на списание “Литературни Балкани” – (бр.18,2010), заедно с първите разкази на Георги Мишев и Йордан Радичков.

Темата

Повод за срещата е “Писателското майсторство”, която включва въпроси за личността на писателя, отношението му към думите, диалога, конфликта, образите, редакцията и преработката на текста. Както и още толкова други тайни и подробности.
Не на последно място изисква познаването на литературния канон и на съвременните творци. Георги Мишев очаква питанията на младите на живо и по интернет на адрес
bg_balkani@abv.bg.

Още

Разговорите с поканените автори се документират и публикуват в сп. “Литературни Балкани” и www.balkani.eu

Очаквайте скоро условията за Новия конкурс за кратък разказ на издателство “Балкани”.

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication