BALKANI
   English   Български
ОТБЛЯСЪЦИ Представиха "Плячка" и "Дзифт" в Германия


Проф. Пенка Ангелова, председател на Международното дружество "Елиас Канети", представи книгата на Георги Гроздев "Плячка" в превод на немски език пред германска и българска публика в сградата на Българския културен институт в Берлин. Книгата е преведена на немски език от известната преводачка-българистка д-р Габи Тиман и излиза в издателството на МД "Елиас Канети". По същото време в Берлин бе представена и още една българска книга, "Дзифт", на Владислав Тодоров.
По време Лайпцигския панаир на книгата, един от най-големите в Европа, проф. Ангелова беше модератор на литературно четене и представяне на книгата "Горещо червено" на носителката на националната литературна награда "Елиас Канети" Ивайла Александрова. Представянето бе в рамките на инициативата "Малки езици - големи литератури" и бе организирано съвместно с Българския културен институт и Гръцкия културен институт в Берлин.
От гръцка страна беше представен кипърският писател Мариос Михаелидес с книгата си "Пазачите на моргата". Очаква се творбата на Михаелидес да излезе скоро и на български език. Други автори в блока "Малки езици - големи литератури" бяха Габриела Адамещяну и Раду Алдулеску от Румъния, Лена Дивани, Гърция, Нада Гашич, Хърватска, Роланд Харш, Люксембург, Петер Крищуфек, Словакия, Аймилиос Соломоу, Кипър, Кристина Тот, Унгария и Зоран Живкович, Сърбия.

в. "Сега", 26 март 2011

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication