BALKANI
   English   Български
Приключи КОНКУРСЪТ ЗА КРАТЪК РАЗКАЗ на Издателство “БАЛКАНИ” и ОББКонкурсът за кратък разказ на съвременна тема по интернет за български писатели от страната и чужбина започна на 1 април 2009 и продължи до 30 септември 2009. Той стана част от проекта на Обединена българска банка „Любим литературен герой”. Свои разкази изпратиха 211 участници. Жури в състав - писателите Георги Мишев, Георги Гроздев и литературният критик проф. Симеон Янев отличи следните творби:

Първа награда не се присъжда.

Две втори награди по 800 лева:
Виктория Благоева,(София) “Госпожата и майсторът на мебели”
Емануил Видински,( Бон) “Егон и тишината”

Трета награда от 500 лева:
Анна- Мария Иво Иванова ,(Русе) “След теб, Остава”

Четири поощрения по 200 лева:
Александра Ингилизова,(Франкфурт) “Блок”
Владо Трифонов, (София),“Художникът”
Яница Радева,(Ямбол), “Арахнофобия”
Иван Сухиванов,(Бургас), “Тишина”

Наградените разкази се публикуват в бр.17/ 2009 на списание “Литературни Балкани”. Първите трима автори получават покана от “БАЛКАНИ” да предоставят за публикуване ръкопис на своя нова книга.

Наградените разкази ще бъдат публикувани и на уеб сайта на конкурса „Любим литературен герой” на адрес www.lubimgeroi.net след излизането им в “Литературни Балкани”.

Поради големия интерес към конкурса се предвижда негово второ издание през 2010 година, за което ще бъде направена отделна обява.
Шейсет участници в конкурса са поканени на курс по творческо писане, организиран от издателство “Балкани”, като няма ограничение за участие и за всички останали желаещи. Очакваме ви на адрес:

bg_balkani@abv.bg

Записването за курса по творческо писане започва от 10 ноември 2009. Повече подробности на тел. 02/ 9445039, 0899 3690515

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2024 BALKANI, created by ABC Design & Communication